iPad Mini 2 render (+ specificaties)

15 mei, 2013 om 13:50

Apple’s experiment om een kleinere iPad te gaan verkopen is een groot succes gebleken en een opvolger – in de vorm van de iPad Mini 2 – is een logisch gevolg. Volgens de laatste geruchten zal de tablet gelanceerd worden in het derde kwartaal van dit jaar. Nog veel is er niet bekend over de tweede generatie mini iPad, maar vandaag ontvingen we een gedetailleerde render van een tipgever met een lijst specificaties, die niets aan de wensen overlaat.

De specificaties van de iPad Mini 2, meegestuurd bij de render:

7.9 inch Retina scherm
2048 x 1536 pixels
324 ppi
Apple A6X processor
8,0 megapixel camera
2,0 megapixel front-camera
16, 32, 64 GB intern geheugen
7,5 mm dikte
Scherm

Afgaand op dat bovenstaande iPad Mini 2 render de “real deal” is, zien we dat het design vrijwel identiek is gebleven aan diens voorganger. Het scherm is meer doorgetrokken naar de randen toe, waardoor het bijna een edge-to-edge touchscreen betreft. De schermafmeting is hetzelfde gebleven – namelijk 7,9 inch – en de totale afmeting zal daarom kleiner uitvallen dan bij de iPad Mini, omdat er minder ruimte is gebruikt aan de zijkanten.

Pixeldichtheid

Eerdere geruchten dat de iPad Mini 2 over een Retina scherm zou gaan beschikken blijken ook waar te zijn, getuige de resolutie van 2048 bij 1536 pixels, wat een pixeldichtheid betekent van 324 ppi. Hiermee komt de mini tablet dicht bij de 326 ppi van de iPhone 5.

Processor

De nieuwe iPad Mini zou gaan draaien op dezelfde processor als is gebruikt in de iPad 4, namelijk de snelle Apple A6X, maar de tipgever laat weten dat dit nog niet helemaal zeker is. Apple is namelijk ook bezig met de ontwikkeling van de A7 chipset. Wanneer deze op tijd klaar is voor gebruik, kan deze nieuwe generatie processor worden uitgerust op de iPad Mini 2.

English version

iPad Mini 2 render (+ specifications)

The iPad Mini 2 has not been confirmed by Apple, but we have just received a detailed render of our tipster. In addition, we also received a list of some specifications of the new mini tablet. The screen will remain the same as the first iPad Mini, namely 7.9 inches. But the bezel is brought to a minimum, so there has been a nearly edge-to-edge screen.

The screen resolution is 2048 x 1536 pixels, so there is a Retina display with a ppi of 324. The processor of the iPad Mini 2 is the Apple A6X, who also was fitted on the iPad 4. But according to our tipster is still not fixed. Since Apple is engaged in the production of the A7 chip, there is a possibility that this chipset is provided on the new iPad Mini. The release is planned for the third quarter this year.

iPad Mini 2 specs:

7.9 inch Retina display
2048 x 1536 pixels
324 ppi
Apple A6X processor
8.0 megapixel camera
2.0 megapixel front camera
16, 32, 64 GB internal memory
7.5 mm thickness