Samsung Galaxy S4 Active (GT-i9295) ontvangt Bluetooth-certificering

13 mei, 2013 om 13:58

De Samsung Galaxy S4 Active met modelnummer GT-I9295 heeft een Bluetooth SIG certificering ontvangen. Dit bevestigt de komst van een water- en stofdichte variant van de reeds gelanceerde Galaxy S4. Bluetooth SIG is een organisatie die nieuwe mobiele apparaten test die gebruik willen gaan maken van de Bluetooth technologie en voor een mobiele telefoon met het modelnummer GT-I9295 is op 12 mei 2013 een certificering uitgegeven.

Al eerder deze maand ontvingen de andere Galaxy S4 varianten (S4 Mini en de S4 Zoom) een Bluetooth SIG certificering en het was daarom wachten op de S4 Active die als extra feature water en stofdicht zal zijn. Verder zal het toestel qua specificaties niet veel afwijken van de originele Galaxy S4.

Vorige week dook er al een lijst op met de release data van de nieuwe modellen van het vlaggenschip, waaronder de Active met modelnummer I9295. Het toestel zal volgens die lijst in week 29 worden gelanceerd in Europa. Dit zou de week van 24 juni betekenen, maar mogelijk dat dit nog wordt vervroegd, aangezien de Bluetooth certificering slechts enkele weken voor de lancering wordt aangevraagd.

De Samsung Galaxy S4 Active zal verkrijgbaar zijn in de kleur Metallic Orange.

(bron)

Update: Zojuist is de GT-i9295 ook opgedoken in een UAprof van Samsung, waaruit blijkt dat de Galaxy S4 Active beschikt over een Full HD scherm.