Van welk netwerk maken sim only providers gebruik?

Nederland kent een aantal zogenoemde Mobile virtual network operators (MVNO) in de sim only markt die je hier kunt vergelijken op prijs en kwaliteit ».

MVNO’s zijn bedrijven die niet zelf over een eigen mobiele netwerk beschikken, maar onder een eigen bedrijfsnaam gebruik maken van een GSM-provider. Nederland kent drie providers, namelijk: KPN, Vodafone en T-Mobile. De overige sim only providers kopen dus netwerkcapaciteit in bij een van deze drie providers om diens klanten te voorzien van een verbinding.

Simcards

Nu is het niet altijd even duidelijk welke sim only provider gebruikt maakt van welk netwerk, waarbij deze kennis wel belangrijk kan zijn voor de uiteindelijke keuze. De MVNO’s zijn in veel gevallen prijsvechters en vaak veel goedkoper dan het netwerk waar zij gebruik van maken. Bekende MVNO’s van de laatste jaren zijn Hi, Simyo, Telfort en Ben. Ook Tele2 koopt capaciteit in bij een ander netwerk (T-Mobile), maar zal op den duur wel een losstaande provider worden.

Maar nu vraag je je wellicht af. Van welk netwerk maakt een provider als Youfone, Robin Mobile, Simyo, Telfort, Lebara, Hollandsnieuwe, Tele2, Ben en Simpel gebruik? Bekijk hieronder een overzicht met de bekendste aanbieders in Nederland en bij welke provider zij gebruik maken van het netwerk:

KPN netwerk: Vodafone netwerk: T-Mobile netwerk:
Youfone Hollandsnieuwe Tele2*
Robin Mobile Ziggo Mobiel Ben
Simyo Simpel
Telfort
Lebara

*Tele2 maakt wat betreft het 3G netwerk nog steeds gebruik van het netwerk van T-Mobile. Voor 4G hebben zij inmiddels hun eigen netwerk in Nederland.