Wat is een Sim Only abonnement?

Er zijn verschillende abonnementen voor het gebruik van een mobiele telefoon beschikbaar. Een daarvan is het zogenaamde Sim Only abonnement. Een Sim Only abonnement is een mobiel abonnement waarbij u als klant alleen betaald voor de aansluiting op het netwerk en het gebruikmaken van het netwerk van de provider.

U krijgt dus geen nieuwe mobiele telefoon bij een Sim Only abonnement. In plaats daarvan maakt u gebruik van een mobiele telefoon die u al in uw bezit heeft of koopt u apart een nieuwe mobiele telefoon. Deze moet dan wel simlockvrij zijn om van het Sim Only abonnement gebruik te kunnen maken. Let u hier dus op bij de aanschaf.

Sim Only wordt zo genoemd omdat er alleen een simkaart nodig is om gebruik te maken van deze abonnementsvorm, geen nieuwe telefoon.

Ruim één op de vijf smartphone gebruikers in Nederland heeft een Sim Only abonnement. En een kwart van de totale mobiele telefoon gebruikers heeft een Sim Only abonnement. Ht is dus duidelijk een populaire abonnementsvorm in Nederland.