Wat zijn de voordelen van een sim only?

Er zitten verschillende voordelen aan een Sim Only abonnement. Het grootste voordeel is misschien wel dat een Sim Only abonnement veel goedkoper is dan een abonnement waar je een telefoon bij neemt. Wanneer er wel een telefoon bij het abonnement zit worden de kosten hiervan namelijk door de provider doorberekend aan de klant. Daarom is een abonnement waarbij een nieuwe mobiele telefoon zit altijd duurder. Wanneer u een Sim Only abonnement afsluit kan u dit daarom zomaar tientallen euro’s per maand schelen.

Wat ook een voordeel kan zijn is dat u misschien nog wel een prima werkende mobiele telefoon heeft, waardoor u geen behoefte heeft aan een nieuwe versie. Door een Sim Only abonnement af te sluiten kunt u nog een tijdje gebruik maken van uw huidige telefoon. Want zeg nou zelf, overal rondslingerende oude telefoons die zijn afgedankt terwijl ze nog goed werken is ook niet alles. En zelfs wanneer u toch een nieuwe telefoon nodig heeft of het gewoon leuk vind om het nieuwste model uit te proberen is het vaak voordeliger om een los toestel te kopen en daarnaast een Sim Only abonnement af te sluiten.

Zo kunt u bovendien helemaal zelf kiezen welk toestel u wilt gebruiken en hoeveel u daarvoor wilt betalen. Een tweedehands toestel kan u bijvoorbeeld ook weer veel geld besparen. Kortom: de lage kosten van een Sim Only abonnement zijn dé grootste reden om eraan te beginnen. En daarnaast kunt u zelf bepalen met welke mobiele telefoon u belt.