Providers

Op zoek naar de goedkoopste of juist de beste sim only providers? Klik hieronder op de logo’s om de meest goedkope abonnementen van de desbetreffende aanbieder te vinden en ervaringen van alle providers te lezen.


KPN
YoufoneRobin-Mobile-logoTele 2BenhollandsnieuweSimpelsimyo_kpn_sim-kaart_800x600TelfortT-MobileVodafone Sim Only

Toelichting per aanbieder

KPN
Martkleider in Nederland is nog altijd KPN, maar deze aanbieder is absoluut niet de goedkoopste in Nederland. Het kan wel interessant zijn om voor KPN te kiezen wanneer je al een vast internet abonnement hebt bij KPN, in dat geval krijg je automatisch dubbele data en gratis 5 euro extra korting op je sim only abonnement. Zo heb je je volledige pakket ondergebracht bij KPN en ben je verzekerd van een goede kwaliteit, bereikbaarheid en klantenservice in het geval er problemen ontstaan.

T-Mobile
T-Mobile Nederland is de laatste tijd bezig aan een flinke opmars. En dat is niet voor niets. Hoewel KPN bekend staat op een uitstekend netwerk, is T-Mobile de laatste twee jaar uitgeroepen tot de provider met het beste 4G netwerk in Nederland. Als klap op de vuurpijl is het bij T-Mobile ook mogelijk om te kiezen voor een sim only met onbeperkt internet voor slechts 35 euro per maand. Wanneer je daarbij T-Mobile Samen activeert (dit kan gemakkelijk door een groep op te starten met minstens twee andere T-Mobile gebruikers) krijg je nog eens een extra 5 euro korting. Het onbeperkt internet abonnement wordt dan slechts 30 euro per maand waarmee je niet alleen onbeperkt data kunt verbruiken, maar uiteraard ook onbeperkt kunnen bellen en sms’en. Welke providers bieden verder onbeperkt internet aan? Dat zijn momenteel Tele2 (nog goedkoper!), Youfone en T-Mobile. Hoewel deze aanbieders dus iets goedkoper zijn als het gaat om het onbeperkt internet abonnement, T-Mobile heeft met afstand het beste netwerk.

Vodafone
Vodafone is een minder populaire sim only provider dan bijvoorbeeld T-Mobile. Sinds vorig jaar is het voor Ziggo abonnees echter mogelijk om een abonnement af te sluiten bij Vodafone met gratis extra’s. Deze extra’s zijn dubbele data, 5 euro extra korting op je abonnement en een gratis premium zender naar keuze.

Tele2
Tele2 is begin 2018 overgenomen door T-Mobile, maar verwacht wordt dat de Tele2 abonnementen gewoon nog blijven bestaan. Tele2 biedt goedkope maandelijks opzegbare abonnementen en uiteraard ook bundels voor twee jaar. Een maandelijks opzegbaar abonnement kost slechts 1 euro per maand meer. Bij Tele2 kun je ook een zeer goedkoop onbeperkt internet abonnement afsluiten voor slechts 25 euro per maand voor een tweejarig abonnement, en 26 euro voor een maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt bellen, sms’en en internet.

Virtuele providers
Naast KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 zijn er geen providers in Nederland met een eigen netwerk. Alle andere aanbieders maken gebruik van de netwerken van de bovenstaande ‘grote vier’ providers. Zie hier een overzicht van alle virtuele sim only providers en van welk netwerk zij gebruik maken.