Ruim 25 procent heeft een Sim Only abonnement

12 september, 2013 om 10:00

De afgelopen weken hebben we onderzocht wat voor soort telefoonabonnement de Nederlanders hebben op dit moment. Van de 650 respondenten gaf 27 procent aan gebruik te maken van een sim only abonnement. Een abonnement aanschaffen in combinatie met een toestel is nog steeds verreweg het populairst met 64 procent van de stemmen en ook blijkt dat 9 procent van de Nederlanders nog gebruikt maakt van een prepaid kaart.

Ondanks dat een abonnement met daarin een (gratis) toestel nog steeds het meest wordt gebruikt, wint een sim only aan populariteit. Een onderzoek van Telecompaper begin van dit jaar wees uit dat in het vierde kwartaal van 2012 nog 62 procent gebruik maakt van deze abonnementsvorm. Maar het meeste aandeel van sim only gebruikers is dit jaar afgepakt van prepaid-gebruikers. Dit percentage is in minder dan een jaar gezakt van 13 naar 9 procent.

Tevens hebben we onderzocht onder de sim only gebruikers of zij een nieuw toestel hebben gekocht bij het abonnement of zij zijn gebleven bij het toestel wat op dat moment al in het bezit was. Het merendeel – 72 procent – blijft zijn of haar oude mobiele telefoon gebruiken na het aanschaffen van een sim only bundel en 28 procent heeft los een nieuw toestel gekocht bij het abonnement.

grafiek sim only onderzoek

* De afgelopen weken is het onderzoek voorgelegd aan meer dan 10.000 Nederlanders binnen ons telecombestand, waarvan uiteindelijk 650 respondenten hebben meegedaan. De leeftijd van de respondenten lag tussen de 18 en 55 jaar.