Ruim kwart miljoen nieuwe klanten voor T-Mobile door Onbeperkt Internet abonnement

23 februari, 2018 om 11:04

De introductie van ‘T-Mobile Unlimited’ heeft de provider geen windeieren gelegd. In het eerste kwartaal van vorig jaar besloot T-Mobile het nieuwe onbeperkt internet abonnement te introduceren, waarmee consumenten niet alleen onbeperkt kunnen bellen en sms’en, maar ook onbeperkt data kunnen verbruiken. Hiermee was T-Mobile de eerste provider in Nederland die het tegen een scherp tarief aanbood van 35 euro per maand. Eerder deed Robin Mobile het al, maar zij boden onbeperkt internet met 4G aan voor zo’n 40 euro per maand. Vooral door de introductie van het Unlimited abonnement heeft T-Mobile een mooie groei doorgemaakt in 2017.

Onbeperkt Internet bij T-Mobile

De cijfers

Het klantenbestand van T-Mobile groeide maar liefst naar bijna 3,9 miljoen mensen. Dat maakte de provider donderdag bekend in zijn jaaroverzicht. Het aantal mobiele abonnees steeg met 9,1 procent naar ongeveer 3,2 miljoen mensen. Daar zitten de prepaid klanten nog niet eens bij in berekend. In 2016 had T-Mobile nog krap drie miljoen abonnees, een stijging van bijna 10 procent dus. Het afgelopen kwartaal had de provider ook nog een goed kwartaal, toen kwamen er namelijk zo’n 77.000 nieuwe mobiele klanten bij in hun klantenbestand.

Onbeperkt internet voor 35 euro

Søren Abildgaard is de Nederlandse directeur van T-Mobile, en hij heeft verklaard dat de introductie van het onbeperkt internet abonnement heeft gezorgd voor de mooie stijging. Hij maakte hierbij niet bekend hoeveel procent van de nieuwe abonnees precies kozen voor Unlimited. Wel werd duidelijk dat de introductie van dit abonnement de provider dus geen windeieren heeft gelegd. Eerder kreeg de provider vorig jaar al de prijs voor het beste netwerk van Nederland, waardoor het voor klanten dus mogelijk is om onbeperkt te internetten op het beste netwerk van Nederland. Dit kan momenteel voor zo’n 35 euro per maand, maar wanneer je gebruik maakt van T-Mobile Samen kun je zelfs voor 32,50 euro per maand onbeperkt belminuten, sms’jes en data verbruiken bij de provider.

Andere cijfers

Andere relevante cijfers gingen over de omzet van T-Mobile. Die steeg met zo’n 1,8 procent naar bijna 1,4 miljard euro. Dat komt neer op een groei van ongeveer twee procent in vergelijking met het jaar 2016. Dit is knap te noemen, aangezien de meeste sim only providers in Nederland te maken hebben met dalende omzetten. Dit is echter ook terug te zien bij T-Mobile: de omzet op de mobiele markt zakte met 4,6 procent van 1,33 miljard naar 1,26 miljard.

Overname Tele2

T-Mobile stond enkele jaren geleden nog in de etalage, maar de strategie is wat dat betreft sterk veranderd. Sterker nog, in december van vorig jaar besloot T-Mobile Nederland om concurrent Tele2 over te nemen voor zo’n 190 miljoen euro om zo beter de strijdt aan te kunnen gaan met Vodafone/Ziggo en KPN. Volgens Abildgaard kan het nog wel even duren voordat de deal definitief beklonken is, de deal moet namelijk nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Het kan volgens de directeur nog wel tot oktober of november duren voordat de zaak volledig afgerond is. De directeur geeft aan dat hij hierbij echter geen problemen verwacht.