Vodafone verhoogt snelheid 4G

08 september, 2014 om 12:57

Alle Vodafone klanten met een 4G-internetbundel kunnen sinds 1 september gebruik maken van een theoretische maximumsnelheid van 75 Mbps. In de praktijk zal deze snelheid echter niet behaald worden. Als klant kun je ervan uitgaan dat de werkelijke snelheid tussen de 10 en 25 Mbps ligt, afhankelijk van waar je bent. Eerder was er nog verschil in de maximumsnelheid tussen verschillende 4G-bundels. Dat zal nu niet langer het geval zijn.

Dekking

Verder wordt ook de dekking van het 4G netwerk uitgebreid. Zo geeft Vodafone aan dat 4G nu landelijk beschikbaar is. Ook de 2G (spraak) en 3G verbinding zouden beter gedekt worden, zegt Vodafone. KPN heeft al langer een landelijke dekking. T-Mobile loopt op dit vlak behoorlijk achter, want bij hen kun je alleen in de randstad gebruik maken van 4G.

Sneller dan 4G

Vodafone schijnt overigens bezig te zijn met een zogenaamde 4G+ verbinding in Nederland. Gebruikers zouden dan een theoretische snelheid van 200 Mbps (25 MB/s) kunnen behalen. Echter zijn er op dit moment nog geen toestellen die dergelijke snelheden ondersteunen. Tevens zal de praktijksnelheid van die verbinding een factor drie a vijf lager liggen dan de beoogde 200 Mbps.